Terug

Volg Vandaag Inside

Chinees garnalenbrood velt Raymond van Barneveld voor WK Darts: 'Een nachtmerrie'

Chinees garnalenbrood velt Raymond van Barneveld voor WK Darts: 'Een nachtmerrie'

21 dec 2022, 09:10

Door een voedselvergiftiging was het allerminst zeker dat Raymond van Barneveld de tweede ronde van het WK darts zou gaan spelen. Uiteindelijk overwon 'Barney' het garnalenbrood van de Chinees én Ryan Meikle (3-1).

"Het was echt een gevecht met mezelf", zei de 55-jarige dartslegende na afloop bij Viaplay. "Zoals ik al eerder aangaf voelde ik me verre van goed. Ik was echt moe, dat was niet fijn." Een Chinees garnalenbrood was daarvan de oorzaak, zo vermoedt hij: "We gingen gisteravond naar een Chinees bij Piccadilly Circus. Een van de beste die ik ooit heb gehad, serieus, ik heb zo verschrikkelijk lekker gegeten. Maar ineens kreeg ik problemen".

Hij vervolgt: "Het was echt een nachtmerrie. Ik heb de hele dag op bed gelegen. Ik had niet zozeer het gevoel dat ik naar het toilet moest, maar ik was gewoon te moe om te oefenen. Toen ik in Alexandra Palace ging ingooien, moest ik steeds na negen of twaalf pijlen even zitten. Het was echt een lastige dag voor mij", aldus de Hagenees het uiteindelijk tóch opnam tegen de getergde Meikle. "Die speelde echt waanzinnig. De eerste paar sets miste hij geen triples, dat deed hij gelukkig in de laatste sets wel. Maar ik moest echt diep gaan."

De tekst gaat verder onder de tweet.

Van Barneveld neemt het op 27 december in de derde ronde op tegen Gerwyn Price, de nummer 1 van de wereld. Op het Grand Slam of Darts in november versloeg de Hagenaar Price twee keer. "Dat is de verjaardag van mijn kleinzoon, die dag gaat nooit iemand van mij winnen", keek hij vooruit. "Nu heb ik eerst een week om bij te komen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.