Terug

Volg Vandaag Inside

Chelsea oppermachtig in finale Europa League

Chelsea oppermachtig in finale Europa League

30 mei 2019, 00:57

BAKOE (ANP) - Chelsea heeft voor de tweede keer de Europa League gewonnen. In een weinig aansprekende finale in Bakoe versloegen de Londenaren de stadsgenoten van Arsenal, 4-1. De doelpunten vielen allemaal na de rust.

Voor Arsenal kwam de nederlaag hard aan, omdat het voor de club de laatste kans was zich te plaatsen voor de Champions League. Chelsea had dat al gedaan via de reguliere competitie. Coach Unai Emery bleef daardoor in zijn eerste seizoen bij 'the Gunners' zonder prijzen. Met Sevilla won de Spanjaard drie keer de Europa League.

De beslissende doelpunten van Chelsea werden gemaakt door een Fransman, een Spanjaard en een Belg, respectievelijk Olivier Giroud, Pedro en Eden Hazard. Daarna scoorde de Nigeriaan Alex Iwobi voor Arsenal. Hazard zorgde voor de 4-1.

Chelsea won het toernooi eerder in 2013 in Amsterdam.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.