Terug

Volg Vandaag Inside

Chelsea naar kwartfinales FA Cup na zege op Barnsley

Chelsea naar kwartfinales FA Cup na zege op Barnsley

12 feb 2021, 00:00

Chelsea heeft zich gevoegd bij de laatste acht van de FA Cup. De Londenaren van coach Thomas Tuchel waren bij Barnsley met 1-0 te sterk.

Chelsea begon met Hakim Ziyech in de basis tegen de middenmotor uit het Championship, het tweede niveau van Engeland. De voormalig Ajacied werd halverwege de tweede helft gewisseld. Toen stond het 1-0 na een treffer van Tammy Abraham. De aanvaller had in de eerste helft al aanspraak gemaakt op een strafschop maar kreeg die niet. Op aangeven van invaller Reece James zette hij Chelsea in de 65e minuut alsnog op voorsprong.

Abraham was ook belangrijk aan de andere kant. Een kwartier voor tijd kopte hij een inzet van Michael Sollbauer van de lijn. Barnsley kreeg nog enkele vrije trappen in de slotfase, maar kwam niet tot scoren.

Chelsea was vorig seizoen finalist in de FA Cup. Bekerhouder Arsenal werd in de vierde ronde uitgeschakeld door Southampton.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.