Terug

Volg Vandaag Inside

Chelsea lijdt verlies van meer dan 100 miljoen

Chelsea lijdt verlies van meer dan 100 miljoen

1 jan 2020, 14:17

De Londense voetbalclub Chelsea heeft het afgelopen seizoen een verlies van omgerekend 114 miljoen euro geleden. Dat was vooral te wijten aan dure aankopen, de ontslagkosten van coach Maurizio Sarri en het gebrek aan inkomsten uit de Champions League. De omzet van de club uit de Premier League in de jaargang 2018/2019 steeg wel, naar omgerekend 528 miljoen euro.

Chelsea openbaarde de boekhouding op de website en de clubleiding gaf aan dat Chelsea ondanks het immense verlies nog steeds voldoet aan de financiële regels van de Europese bond UEFA.

De spelers die Chelsea voor veel geld aantrok en die daarmee zwaar drukten op de financiële huishouding waren onder anderen Kepa Arrizabalaga, Christian Pulisic, Mateo Kovacic en Jorginho.

Chelsea heeft inmiddels met de verkoop van Eden Hazard aan Real Madrid weer een kleine 100 miljoen euro terugverdiend. De club wist ook te overwinteren in de Champions League en treft Bayern München in de achtste finales.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.