Chelsea in Boekarest de baas over Atlético Madrid

23 feb 2021, 23:56

Chelsea heeft het eerste duel met Atlético Madrid in de achtste finales van de Champions League met 1-0 gewonnen. De wedstrijd werd in Boekarest gespeeld omdat reizigers uit het Verenigd Koninkrijk vanwege de coronamaatregelen niet welkom zijn in Spanje.

Op voor beide ploegen vreemde bodem was Chelsea de betere ploeg. Dat resulteerde in de 69e minuut in een doelpunt van Frans international Olivier Giroud. De return in Londen is op 17 maart.

Atlético is in de competitie de goede vorm al even kwijt. De koploper in La Liga zag de riante voorsprong slinken nadat in de laatste vier duels liefst 7 punten werden verspeeld. Topscorer Luis Suárez kwam al drie wedstrijden niet meer tot scoren. En als de Uruguayaan dat niet doet heeft de ploeg van coach Diego Simeone een probleem. Mede-aanvaller João Félix maakte er dit kalenderjaar pas één.

Al na 2 minuten kreeg Saúl de kans de score te openen. Doelman Edouard Mendy van Chelsea had moeite een terugspeelbal onder controle te krijgen, maar de middenvelder kon niet profiteren. Thomas Lemar verzuimde de bal, uit een voorzet van Suárez, langs Mendy in het doel te schuiven. Aan de andere kant was de beste kans in de beginfase voor Timo Werner. De Duitser raakte de bal niet goed.

Chelsea verstopte zich niet en drong Atlético, de thuisploeg toch, achteruit. Maar het vele balbezit resulteerde niet in veel kansen. Doelman Jan Oblak moest in actie komen bij schoten van Marcos Alonso en Werner.

Ook na rust was het Chelsea dat het duel dicteerde. Het zwaar tegenvallende Atlético kwam maar zelden in de buurt van het doel van Mendy. Aan de andere kant trof Giroud in de 69e minuut doel met een fraaie omhaal. Arbiter Felix Brych had buitenspel geconstateerd van de Fransman, maar de Duitser moest zijn beslissing herzien na ingrijpen van de VAR. De bal bleek afkomstig van Atlético-verdediger Mario Hermoso.

Kort na die verdiende treffer mocht Hakim Ziyech invallen bij Chelsea, dat geen moment in problemen kwam. Werner miste nog de kans op de 2-0.