Terug

Volg Vandaag Inside

Chelsea boekt miljoenenwinst ondanks corona

Chelsea boekt miljoenenwinst ondanks corona

1 jan 2021, 19:45

Chelsea heeft ondanks de coronacrisis afgelopen seizoen goed geboerd. De Londense club uit de Premier League noteerde 32,5 miljoen pond winst (omgerekend ruim 36 miljoen euro).

De club meldde wel een lagere omzet (454 miljoen euro tegen een boekjaar eerder 498 miljoen euro), maar kon desondanks winst boeken dankzij extra inkomsten door kwalificatie voor de Champions League en uit de verkoop van spelers. De transfer van Eden Hazard naar Real Madrid afgelopen zomer leverde Chelsea naar verluidt 100 miljoen euro op.

'Net als bij veel bedrijven heeft de pandemie een aanzienlijke invloed gehad op het inkomen van Chelsea, maar het is een teken van kracht en stabiliteit dat onze club nog steeds in staat was om winst te boeken', zei voorzitter Bruce Buck. Als de pandemie niet was uitgebroken, zou de club afgelopen seizoen een recordomzet en recordwinst hebben gemaakt, voegde Buck eraan toen.

Chelsea is de huidige nummer 6 met 26 punten uit 16 wedstrijden. De club speelt zondag tegen Manchester City.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.