Terug

Volg Vandaag Inside

Chauffeuse Johan Derksen: 'Op de heenweg hoor ik bij Zwolle al snurkjes naast me'

Chauffeuse Johan Derksen: 'Op de heenweg hoor ik bij Zwolle al snurkjes naast me'

25 juli 2023, 09:25

Zangeres Alexandra Plug, beter bekend als AJ Plug, werd in 2018 de vaste chauffeur van Johan Derksen, toen hij samen met Wilfred en René overstapte van RTL naar Talpa. In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt AJ Plug over de ritjes van Grolloo naar Hilversum met Johan.

"Op de heenweg hoor ik bij Zwolle al snurkjes naast me, maar terug zit Johan nog vol adrenaline van de uitzending en is hij klaarwakker," aldus AJ Plug. "Dan luisteren we naar zijn eigen show (op Radio Veronica, red.). Johan vertelt daar tussen de nummers kort het een en ander, maar ik krijg in de auto van hemzelf natuurlijk de uitgebreide versie. En ik luister dan graag, hoor."

Nu Vandaag Inside even niet op de buis is, bereidt de zangeres zich voor op haar theatertour: "Ik ga het theater in. Met mijn band én mijn verhaal." Vier jaar geleden werd bij AJ Plug slokdarmkanker geconstateerd. Ze vreesde voor haar leven, maar werd geopereerd en herstelde.

"De theatertour was een idee van het agentschap van Johan," legt ze uit. "Je hebt tegenwoordig zoveel tributebands, maar theaters willen ook bands met eigen muziek. Dat hebben we met ons album Killer King." Veel nummers gaan direct of indirect over ziek zijn of beter worden, en tussendoor vertelt de zangeres haar verhaal: "Soms is het best heftig, zo merkte ik bij de try-outs. Zie ik iemand in de zaal geëmotioneerd worden, schiet ik zelf ook vol. Gelukkig zijn er vrolijke noten genoeg."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.