Terug

Volg Vandaag Inside

Update - Chaos in Barcelona: 'Zes bestuursleden stappen per direct op'

Update - Chaos in Barcelona: 'Zes bestuursleden stappen per direct op'

10 apr 2020, 17:29

De bestuurlijke wanorde bij FC Barcelona lijkt niet op te houden. Het Spaanse dagblad La Vanguardia meldt in het bezit te zijn van een brief waarin staat dat zes bestuursleden hun ontslag hebben aangeboden.

Gisteren sprak vice-voorzitter Emili Rousaud zich uit over de band tussen hem en voorzitter Josep Bartomeu. De vice-voorzitter zou door Bartomeu zijn gevraagd om terug te treden. La Vanguardia weet dat dat inmiddels gebeurd is, maar dat vijf andere bestuursleden zich solidair hebben verklaard aan Rousaud. Het gaat om Enrique Tombas, Silvio Elías, Josep Pont, Maria Teixidor en Jordi Calsamiglia.

De bestuursleden in kwestie zijn niet tevreden over hoe de club wordt geleid door Bartomeu. Zo wordt onder andere de stijl van leiding geven bekritiseerd. De bestuursleden houden Bartomeu onder meer verantwoordelijk voor de stroperige onderhandelingen over de salaristeruggave van spelers.

UPDATE 14.34:

FC Barcelona heeft het vertrek van de zes bestuursleden inmiddels bevestigd en alle aantijgingen van Rousaud van de hand gewezen. Barcelona heeft tevens laten weten om alle medewerking te verlenen aan een onafhankelijk onderzoek van PriceWaterhouseCoopers. Het bureau zal onderzoek doen naar geruchtmakende social media-campagnes die gefinancierd zouden zijn door Bartomeu.

VIDEO - Is Frenkie de Jong de beste aankoop van Bartomeu?

Frenkie de Jong beste aankoop van het decennium bij Barcelona?
1:28
Frenkie de Jong beste aankoop van het decennium bij Barcelona?

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.