Terug

Volg Vandaag Inside

Champions League na winter met videoarbitrage

Champions League na winter met videoarbitrage

3 dec 2018, 14:41

DUBLIN (ANP) - De videoarbiter doet vervroegd zijn intrede in de Champions League. Vanaf de komende knock-outfase wordt bij alle wedstrijden gebruikgemaakt van scheidsrechters achter tv-schermen die hun collega op het veld helpen. Eigenlijk zou pas vanaf volgend seizoen gebruik worden gemaakt van videoarbitrage in de Champions League, maar de Europese voetbalbond UEFA heeft besloten daar al een half jaar eerder mee te beginnen.

In de Nederlandse competitie wordt dit seizoen voor het eerst gebruikgemaakt van videoarbitrage. In heel wat Europese competities krijgen de arbiters hulp van collega's die op basis van tv-beelden kunnen ingrijpen bij spelbepalende momenten.

Ajax heeft zich al geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League en krijgt daarin dus vanaf de achtste finales ook te maken met videoarbitrage.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.