Terug

Volg Vandaag Inside

'Champions League mogelijk op neutraal terrein in augustus uitgespeeld'

'Champions League mogelijk op neutraal terrein in augustus uitgespeeld'

13 apr 2020, 18:48

Het Spaanse Cadena SER weet te melden dat de UEFA en de European Club Associations (ECA) op één lijn zitten betreffende het uitspelen van de Champions League en de Europa League.

De Spaanse radiozender weet te melden dat er een voorstel op tafel ligt waarbij de toernooien in augustus worden afgewerkt. De wedstrijden zullen dan achter gesloten deuren plaatsvinden, natuurlijk om het coronavirus niet verder te verspreiden. Indien het niet mogelijk is om in een thuisstad te spelen van een club, dan zal er worden gekeken naar neutraal terrein.

Dit zou betekenen dat de Europese finales eind augustus op de planning staan. Spelers zouden daarna drie weken vakantie hebben zodat het nieuwe seizoen in september van start kan gaan. Uiteraard wordt er ook gepraat over andere opties, indien dit plan toch niet uitgevoerd kan worden.

Het plan laat duidelijk zien dat de UEFA graag de competities wil laten uitspelen. Dat in tegenstelling tot een aantal Eredivisieclubs die duidelijk hebben aangegeven te willen stoppen met de competitie, waaronder Ajax, AZ en PSV. Johan is duidelijk erover. 'Er spelen andere dingen in het land. Je zult maar familieleden op de Intensive Care hebben liggen aan al die machines. Dan heb je het volste begrip dat er niet gevoetbald wordt.'

VIDEO - Moet de Eredivisie worden hervat?

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.