Terug

Volg Vandaag Inside

Champions League-loting: Feyenoord treft Atlético Madrid, PSV tegen Arsenal

Champions League-loting: Feyenoord treft Atlético Madrid, PSV tegen Arsenal

31 aug 2023, 18:31

Feyenoord en PSV weten wat hun tegenstanders zijn in de groepsfase van de Champions League.

De Rotterdammers nemen het in de groepsfase van de Champions League op tegen de Spaanse club Atlético Madrid en Lazio uit Italië. De Schotse kampioen Celtic is de derde tegenstander in groep E.

Feyenoord trof Lazio vorig seizoen ook in de groepsfase van de Europa League. In Rome won Lazio met 4-2 en in De Kuip werd het 1-0 voor de ploeg van trainer Arne Slot. Bij Atlético Madrid staat Memphis Depay onder contract.

Feyenoord plaatste zich als landskampioen rechtstreeks voor de poulefase van het grootste clubtoernooi van Europa. De Rotterdammers zaten bij de loting in Monaco in pot 1 en ontliepen zodoende de allerbeste clubs van Europa.

(Tekst gaat verder onder de tweet.)

PSV is bij de loting van de groepsfase van de Champions League gekoppeld aan Sevilla, Arsenal en Lens. De Eindhovenaren zaten bij de loting in Monaco in pot 3 en treffen op papier twee sterkere tegenstanders.

Sevilla is de regerend kampioen in de Europa League, Arsenal is de nummer 2 van de Premier League van afgelopen seizoen. Lens werd afgelopen seizoen tweede in de Franse competitie, achter Paris Saint-Germain.

PSV kwalificeerde zich woensdagavond voor het hoofdtoernooi van de Champions League door de Schotse topclub Rangers FC met 5-1 te verslaan. In Glasgow was de uitslag 2-2.

De eerste speelronde van de Champions League is op 19 en 20 september. De finale van het meest prestigieuze clubtoernooi is op 1 juni op Wembley.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.