Terug

Volg Vandaag Inside

Champions League-duel in Parijs stilgelegd om vermeend racisme

Champions League-duel in Parijs stilgelegd om vermeend racisme

8 dec 2020, 22:45

De wedstrijd in de Champions League tussen Paris Saint-Germain en Basaksehir is halverwege de eerste helft stilgelegd. De voetballers van de Turkse club liepen in Parijs van het veld, omdat langs de kant een racistische opmerking zou zijn gemaakt door de vierde official. Basaksehir wilde niet verder spelen.

Na ruim twaalf minuten spelen ontstond langs de lijn in het Parc des Princes een woordenwisseling, met de vierde official als middelpunt. Hij werd belaagd door onder anderen Pierre Webo, de oud-voetballer uit Kameroen die nu assistent-trainer is bij Basaksehir, en wisselspeler Demba Ba. "Waarom zeg je zwarte jongen?", vroeg de Senegalese spits aan de vierde man. De Roemeense scheidsrechter Ovidiu Hategan trok in het tumult dat ontstond een rode kaart, vermoedelijk voor Webo.

De spelers van Basaksehir pikten dat niet en liepen richting de kleedkamer nadat ze de voetballers van Paris Saint-Germain hadden uitgelegd wat er volgens hen gebeurd was. Op Twitter plaatste de Turkse club direct de slogan 'No To Racism' die de Europese voetbalfederatie UEFA al jaren hanteert, gevolgd door de hashtag #respect.

Bij PSG heeft de Nederlandse jeugdinternational Mitchel Bakker een basisplaats. De Franse kampioen strijdt in de laatste speelronde van de groepsfase met Manchester United en RB Leipzig om de twee beschikbare tickets voor de knock-outfase van de Champions League.

Onduidelijk is of de wedstrijd in Parijs, waarin nog niet was gescoord, nog wordt hervat. De UEFA heeft nog niets laten weten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.