Terug

Volg Vandaag Inside

Champions League binnen handbereik voor United en Ten Hag na zege op Bournemouth

Champions League binnen handbereik voor United en Ten Hag na zege op Bournemouth

20 mei 2023, 18:06

Manchester United speelt het volgend seizoen zeer waarschijnlijk in de Champions League. Het elftal van de Nederlandse trainer Erik ten Hag verzekerde zich zaterdag al bijna van een plaats bij de eerste vier in de Engelse Premier League, door te winnen bij Bournemouth (0-1).

Liverpool speelde op eigen veld gelijk tegen Aston Villa (1-1) na een winnende reeks van weken. De club van Jürgen Klopp heeft 3 punten achterstand op Manchester United en Newcastle United, maar heeft een duel meer gespeeld en derhalve nog maar één wedstrijd te gaan dit seizoen.

Casemiro zette United al na een kleine 10 minuten op voorsprong. De Braziliaan scoorde met een omhaal, nadat een verdediger er onvoldoende in was geslaagd een pass van Christian Eriksen te onderscheppen.

Kwalificatie voor de Champions League zou het tweede grote succes voor Ten Hag in Engeland worden, nadat hij eerder met United al de League Cup wist te winnen. De club staat ook nog in de finale van de FA Cup, tegenstander op Wembley is dan Manchester City.

Wout Weghorst speelde het laatste halfuur mee bij Manchester United.

Ollie Watkins miste na ruim 20 minuten namens Aston Villa tegen Liverpool een strafschop, die hij zelf had 'versierd' nadat Ibrahima Konaté hem onderuit had gehaald. De aanvaller schoof de bal naast het doel van Alisson.

Na iets minder dan een half uur was het alsnog raak voor Villa. Jacob Ramsey rondde gecontroleerd af bij de tweede paal, na een voorzet van Douglas Luiz. Roberto Firmino, die binnenkort vertrekt bij Liverpool, zorgde in de 89e minuut voor de 1-1. Kort na rust werd een treffer van Cody Gakpo afgekeurd wegens buitenspel. Virgil van Dijk en Gakpo waren basisspelers bij Liverpool.

Manchester City en Arsenal zijn in de Premier League al zeker van deelname aan de Champions League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.