Terug

Volg Vandaag Inside

Celstraf voor oud-topkeepster Hope Solo vanwege rijden onder invloed

Celstraf voor oud-topkeepster Hope Solo vanwege rijden onder invloed

26 juli 2022, 14:37

De Amerikaanse oud-topvoetbalster Hope Solo heeft een gevangenisstraf van dertig dagen gekregen voor rijden onder invloed.

De 40-jarige Solo, die ruim tweehonderd interlands keepte voor 'Team USA', werd dit voorjaar bewusteloos achter het stuur van haar auto aangetroffen op een parkeerplaats. Haar twee kleine kinderen lagen achterin de auto te slapen.

Solo zou volgens een getuige zeker een uur met draaiende motor achter het stuur hebben gezeten, niet in staat om weg te rijden. Een gewaarschuwde politieman bespeurde een alcohollucht, maar Solo weigerde een blaastest. Daarop is ze meegenomen en heeft ze bloed moeten afstaan. Daaruit bleek dat ze had gedronken.

Solo kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar en een onvoorwaardelijke straf van dertig dagen. Ze hoeft die volgens Amerikaanse media echter niet uit te zitten, omdat ze zich ook al heeft laten behandelen in een afkickkliniek. Solo moet wel de nodige boetes betalen.

De keepster won met de Amerikaanse voetbalsters het WK van 2015 en twee keer olympisch goud (2008 en 2012). Solo kwam tijdens en na haar carrière ook regelmatig in opspraak.

In een uitgebreide verklaring op Instagram bedankt de Amerikaanse haar man, vrienden en fans voor de steun. "Ik heb een grote fout gemaakt, met afstand de grootste fout van mijn leven", schrijft Solo. "Ik heb onderschat wat voor destructief onderdeel alcohol van mijn leven was geworden."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.