Terug

Volg Vandaag Inside

 Celstraf van zes jaar mogelijk voor Neymar

Celstraf van zes jaar mogelijk voor Neymar

31 okt 2018, 16:49

MADRID (ANP/DPA) - De fraudezaak in Spanje tegen de Braziliaanse aanvaller Neymar heeft een wending gekregen die ongunstig kan uitpakken voor de sterspeler van Paris Saint-Germain. De rechter die de zaak zou behandelen heeft de slepende affaire doorgeschoven naar de meervoudige strafkamer. Daardoor is ineens een celstraf van maximaal zes jaar mogelijk voor Neymar. De Spaanse justitie heeft een bericht in de Catalaanse krant La Vanguardia daarover bevestigd.

De fraude heeft betrekking op de transfer van Neymar in 2013 van de Braziliaanse club Santos naar FC Barcelona. Bij die deal zou de Spaanse fiscus veel geld zijn misgelopen. Een Braziliaanse investeringsgroep, die 40 procent bezat van de sportrechten van de voetballer, maakte de zaak aanhangig en claimde dat er slechts geld is betaald over de afkoopsom van 17,1 miljoen euro, terwijl de ware afkoopsom 83 miljoen euro bedroeg.

Er lag al een strafeis van 10 miljoen euro boete en een gevangenisstraf van twee jaar. Maar voordat de zaak voor de rechter zou komen, is er nog eens goed gekeken naar de beschuldigingen. Rechter José Maria Vázquez is tot de conclusie gekomen dat het vergrijp veel zwaarder is dan eerder beoordeeld en dat drie rechters van de meervoudig strafkamer de rechtszaak moeten overnemen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.