Terug

Volg Vandaag Inside

Celstraf Egyptische voetbalheld

Celstraf Egyptische voetbalheld

13 nov 2018, 15:18

CAIRO (ANP/RTR) - De voormalige Egyptische voetbalheld Mohamed Aboutrika, een beroemdheid in zijn land, is veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf. Een rechtbank heeft de honderdvoudig international schuldig bevonden aan belastingfraude. Hij hield inkomsten uit commercials voor softdrinks en telecombedrijven achter ter hoogte van omgerekend 35.000 euro, meldde de staatskrant al-Ahram.

De 40-jarige Aboutrika speelde tussen 2001 en 2013 voor Egypte en scoorde in die jaren 38 keer voor de nationale ploeg. Hij won met Egypte de Afrika Cup in 2006 en 2008. De oud-aanvaller woont tegenwoordig in Qatar en kan volgens de krant zijn celstraf afkopen met het betalen van een bedrag van 20.000 Egyptische ponden. Dat is omgerekend nog geen 1000 euro. Hiermee zou zijn celstraf worden omgezet in een voorwaardelijke.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.