Terug

Volg Vandaag Inside

Ceferin: verwacht geen wonderen in Europa

Ceferin: verwacht geen wonderen in Europa

7 feb 2019, 15:12

ROME (ANP) - De Europese voetbalclubs zijn volgens de UEFA gezonder dan ooit. De regels die sinds 2011 gelden wat betreft Financial Fair Play (FFP) hebben ertoe geleid dat heel wat clubs uit de schulden zijn gekomen. ,,De verhalen over onbetaalde rekeningen aan clubs, trainers en spelers zijn niet meer dan slechte herinneringen geworden'', zei voorzitter Aleksander Ceferin, nadat hij in Rome was herkozen als voorzitter van de UEFA.

De Europese bond eist dat de inkomsten en uitgaven van clubs over een bepaalde periode in balans zijn. Als dat niet gebeurt, kan een club worden uitgesloten van Europees voetbal. ,,Ons oorspronkelijke doel is bereikt. Nu is het tijd om naar de tweede fase te gaan van dit grote project, zodat iedere club in Europa zijn potentieel volledig kan ontwikkelen'', aldus Ceferin, die niet vertelde wat er precies gaat veranderen.

De UEFA-voorzitter benadrukte dat de aangescherpte financiële regels niet direct voor andere verhoudingen tussen de Europese clubs zullen zorgen. ,,Verwacht geen wonderen. Real Madrid won in de jaren vijftig ook vijf keer op rij de Europa Cup 1. De geschiedenis blijft zich herhalen. Iedereen die roept dat hij dat met een toverstaf kan veranderen, is een dromer of een charlatan.''

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.