Terug

Volg Vandaag Inside

Ceferin enige kandidaat voorzitterschap UEFA

Ceferin enige kandidaat voorzitterschap UEFA

8 nov 2018, 13:41

NYON (ANP) - Aleksander Ceferin is de enige kandidaat bij de komende voorzittersverkiezing van de Europese voetbalbond UEFA. De 51-jarige Sloveen volgde twee jaar geleden de opgestapte Michel Platini op. Hij kreeg toen bij de ingelaste voorzittersverkiezing de voorkeur boven de Nederlandse bondsvoorzitter Michael van Praag (42-13).

Ceferin liet in augustus al weten dat hij graag door wil als preses van de UEFA. Zijn voordracht kreeg brede steun, onder meer van de KNVB. ,,De voorzitter doet het erg goed, zo hebben we ondervonden'', zei Van Praag. ,,Het is vanzelfsprekend dat wij hem in een nieuwe kandidatuur steunen.''

Tot 8 november hadden tegenkandidaten de tijd zich te melden, maar niemand wil het in februari bij het verkiezingscongres in Rome opnemen tegen Ceferin. Het lijkt dan ook zeker dat de Sloveen ook de komende vier jaar de UEFA gaat leiden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.