Terug

Volg Vandaag Inside

CBR-kandidaat draagt cameravest tijdens theorie-examen en wordt op heterdaad betrapt

CBR-kandidaat draagt cameravest tijdens theorie-examen en wordt op heterdaad betrapt

29 dec 2022, 00:00

In Arnhem heeft een kandidaat er letterlijk alles aan gedaan om zijn theorie-examen voor het rijbewijs te halen. De fraudeur probeerde zijn vragen op de afstand te laten beantwoorden door een ander, met behulp van een speciaal uitgerust cameravest.

Dat meldt Omroep Gelderland. Het cameravest was gemaakt door een cameraatje met tape en kabeltjes te bevestigen aan een shirt. Iemand anders keek vervolgens live mee en gaf de juiste antwoorden door. De verdachte werd op heterdaad aangehouden en het examen werd vanzelfsprekend ongeldig verklaard.

"We hebben hier te maken met fraudeurs, criminelen", reageert woordvoerder Nanda Troost namens het CBR. Gek opkijken doet ze niet van het voorval in Arnhem. "Nee, dit komt zo af en toe voor. Ooit probeerden mensen het examen te halen met spieken op een spiekbriefje, maar zo simpel is het niet meer."

De kans is volgens Troost aanwezig dat het gaat om criminelen die proberen vragen te stelen. "Ik hoor dat ze de vragen proberen te stelen en dan het examen proberen te verkopen. Die vragen zouden voor 2000 euro worden verkocht. Dat kan toch niet zo zijn? Er zijn gewoon organisaties die hier dik geld aan willen verdienen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.