Terug

Volg Vandaag Inside

Casillas sluit terugkeer onder de lat na hartaanval niet uit

Casillas sluit terugkeer onder de lat na hartaanval niet uit

19 apr 2020, 22:29

Iker Casillas hoopt nog eens terug te keren als keeper van Porto. De sportieve toekomst van de Spaanse doelman was na een hartaanval zeer onzeker, maar hij voelt zich inmiddels stukken beter.

"Het is aan de artsen om te bepalen of een comeback nog mogelijk is", zei de 38-jarige Casillas tegen het televisiekanaal van de Portugese club. "Mijn gezondheid is het belangrijkste en je moet realistisch zijn. Maar het gaat inmiddels goed met mij."

De oud-keeper van Real Madrid en het Spaanse nationale elftal raakte bijna een jaar geleden onwel op een training van Porto. In september van vorig jaar werd Casillas opgenomen in de begeleidingsstaf van de club; hij vervulde een verbindende rol tussen de trainer en de spelers. Een officieel afscheid is nooit gemeld.

Toch sluit Casillas dus niet uit dat hij toch zijn handschoenen weer aantrekt. Hij zegt inmiddels weer een beetje de oude te zijn. "Na mijn hartaanval was ik een maand neerslachtig. Ik durfde niet te lopen, me niet in te spannen en ook niet te slapen. Dat is ondertussen veranderd", aldus de voormalig wereldkampioen. "Of een comeback mogelijk is? Daar kan ik zelf niets over zeggen. Het is aan de artsen om dat te bepalen. Ik ben sinds mijn hartaanval wel veranderd. Ik koester de mooie momenten meer. Voetballers beseffen soms te weinig hoe goed ze het hebben."

Casillas speelde 167 interlands met Spanje en veroverde drie grote prijzen met de nationale ploeg: wereldkampioen in 2010 en Europees kampioen in 2008 en 2012.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.