Terug

Volg Vandaag Inside

Casillas in nieuwe rol terug bij Real Madrid

Casillas in nieuwe rol terug bij Real Madrid

22 dec 2020, 13:54

Iker Casillas keert terug bij Real Madrid, de club waarmee hij in totaal negentien titels won. Casillas is aangesteld als assistent van de algemeen directeur van de Real Madrid Foundation, de stichting waarmee de Spaanse club op sociaal en cultureel gebied een bijdrage wil leveren aan de maatschappij. In binnen- en buitenland ondersteunt de club onder meer op sport gerichte educatieve programma's.

Casillas geldt als een boegbeeld van de club waarvoor hij vanaf zijn negende uitkwam. 'San Iker' keepte zestien jaar in het eerste elftal waarmee hij onder meer drie keer de Champions League won en vijf keer de Spaanse landstitel veroverde. De 167-voudig international werd met Spanje in 2010 wereldkampioen ten koste van Oranje. In 2015 stapte hij over naar FC Porto waarmee hij twee keer Portugees kampioen werd. In 2019 werd Casillas getroffen door een hartaanval die leidde tot het einde van zijn loopbaan.

"Iker Casillas is een Real Madrid-legende die de waarden van onze club vertegenwoordigt", meldt Real Madrid bij zijn terugkeer in de Spaanse hoofdstad. "Hij is de beste doelman in onze clubhistorie. We zijn trots om een van onze grote aanvoerders weer te verwelkomen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.