Terug

Volg Vandaag Inside

’Carrière Agüero acuut ten einde door hartproblemen’

’Carrière Agüero acuut ten einde door hartproblemen’

12 nov 2021, 10:21

Sergio Agüero moet per direct stoppen met voetballen. Dat meldt Catalunya Ràdio vrijdagochtend. Bij de Argentijn werd een tijd terug een hartafwijking geconstateerd en heeft nu te horen gekregen dat hij nooit meer een wedstrijd zou kunnen spelen.

Agüero maakte afgelopen zomer de overstap van Manchester City naar FC Barcelona. Voor de Catalanen speelde hij door blessureleed slechts 150 speelminuten over 4 wedstrijden. Hierin was hij 1 maal trefzeker tegen Real Madrid. Het zal naar alle waarschijnlijkheid ook direct zijn laatste doelpunt voor de 'Blaugrana' betekenen, vanwege het slechte advies van zijn artsen.

In de wedstrijd tegen Alavés werd de Manchester City-legende uit het niets duizelig, waarna hij het strijdtoneel moest verlaten. In eerste instantie werd bekend dat Agüero 3 maanden langs de kant zou staan, terwijl zijn carrière er nu helemaal op lijkt te zitten.

UPDATE

Agüero heeft in een bericht op Twitter ontkracht dat hij vanwege hartproblemen nooit meer kan voetballen. De aanvaller van FC Barcelona zegt 'altijd positief' te zijn. 'Naar aanleiding van de geruchten die rondgaan, kan ik zeggen dat ik de aanwijzingen van de clubartsen opvolg. Ik doe tests en behandelingen en zie dan over negentig dagen hoe het herstel is verlopen.'

Volgens een Catalaans radiostation zijn de hartproblemen van Agüero erger dan gedacht. Catalunya Ràdio meldde vrijdag dat de 33-jarige Argentijn van zijn artsen te horen heeft gekregen dat hij mogelijk zijn carrière moet beëindigen.

Agüero kreeg eind vorige maand in het duel met Alavés te maken met pijn op de borst en ademhalingsproblemen. Hij werd kort voor rust gewisseld en in een ziekenhuis opgenomen voor een hartonderzoek. FC Barcelona meldde daarna dat de Argentijn een behandeltraject in zou gaan. Aan de hand van het verloop van dat proces moet duidelijk worden wanneer Agüero weer kan voetballen.

De Argentijn kwam afgelopen zomer transfervrij over van Manchester City. Vanwege een kuitblessure kon hij pas afgelopen maand debuteren in de ploeg van de inmiddels ontslagen hoofdtrainer Ronald Koeman, die is opgevolgd door Xavi.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.