Terug

Volg Vandaag Inside

Caroline van der Plas krijgt het aan de stok met radiopresentator: 'Ik word in de val gelokt'

Caroline van der Plas krijgt het aan de stok met radiopresentator: 'Ik word in de val gelokt'

29 juni 2022, 15:21

Caroline van der Plas heeft woensdagochtend tijdens de ochtendshow van BNR Nieuwsradio ruzie gekregen met presentator Bas van Werven. Boer Burger Beweging-lijsttrekker Van der Plas werd in haar ogen door Van Werven in een val gelokt.

Van Werven belde Van der Plas vanochtend op om haar mening te vragen over de rellende boeren. Van Werven kondigde Van der Plas aan met een filmpje, wat ze vóór alle uit de hand gelopen boerenprotesten had opgenomen. 'Ik sta honderd procent achter jullie acties, al protesteer je elke dag. Echt: vecht voor jullie bestaan, daar ben ik helemaal voor. Ik wil jullie wel vragen om geen snelwegen te blokkeren', zei ze daarin.

Waarna Van Werven vervolgens zei: Dit ‘vechten voor het bestaan’ ging wel een beetje ver, hè, gisterenavond? Uw reactie.' Van der Plas reageerde geïrriteerd: 'Ja, nou, ik vind het wel een beetje flauw dat u dit filmpje koppelt aan de protesten van gisterenavond, want ik heb het filmpje er gisterenochtend op gezet toen er nog niets was gebeurd. Laten we daar wel even duidelijk over zijn.'

Van Werven stelt dat Van der Plas door haar woorden 'vechten voor het bestaan' de consequentie ook moet dragen. 'U snapt ook wel dat het een figuurlijke uitdrukking is en daarmee niet oproep om politie te gaan bedreigen, auto's op de kop te zetten en brand te stichten. En daar spreek ik mij heel vaak tegen uit. Dan moet u maar iets beter opletten', zegt Van der Plas, die vindt dat ze in een val is gelokt door de presentator.

'Ik vind het heel vervelend dat dit mij in de schoenen wordt geschoven. Mij is gevraagd om hierop te reageren en ik word een beetje in de val gelokt nu door u. Dat stel ik zeker niet op prijs. U bent kennelijk bevooroordeeld en u wil iets van mij. Dat stel ik helemaal niet op prijs', aldus Van der Plas.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.