Terug

Volg Vandaag Inside

Carnavalskraker Thomas van Groningen moet offline: 'Gaat over alcohol'

Carnavalskraker Thomas van Groningen moet offline: 'Gaat over alcohol'

10 feb 2023, 13:30

Voormalig politiek duider van Vandaag Inside Thomas van Groningen moet zijn parodienummer op het lied 'Ladada (mon Dernier Mot)' van Claude van het internet halen. De reden? Het platenlabel Cloud 9 wil niet dat de muziek van Claude geassocieerd wordt met alcohol.

Als politiek duider van Op1 lijkt het een bijzondere vrijetijdsbesteding: Thomas van Groningen als carnavalsartiest. In Brabant staat hij echter beter bekend als Lanterfantje-dj. En hoe. Hij maakte al verschillende carnavalsnummers, waaronder 'Smurfenbier' en 'Lam zijn is logisch'. Het plan voor 2023 was dan ook logisch: een nieuwe track maken voor carnaval.

Samen met zijn Lanterfantje-compagnon en zanger Gullie (een look-a-like van Ruud Gullit) besloten zij om een parodie te maken op de enorme hit van Claude. Onlangs werd het carnavalsnummer eindelijk gelanceerd na enkele maanden werk. Het lied - met de nieuwe titel 'Ladders Zat' - lijkt aan te slaan bij het publiek, gezien het enorme aantal boekingen voor feesten.

Platenlabel Cloud 9 wil echter roet in het eten gooien, want: het carnavalsnummer gaat over alcohol. En dát kan volgens hen niet de bedoeling zijn met een nummer van Claude. "We zijn heel strikt met wat er met de muziek van Claude gebeurt. Dit lied vinden wij niet passend bij zijn muziek op dit moment", aldus Leander Maas, manager van het platenlabel aan RTL Nieuws.

Reactie Thomas van Groningen

Het carnavalsnummer is op verzoek van het label inmiddels verwijderd door Spotify. Wél staat het zangstuk nog op YouTube (zie onderstaand) en TikTok. Thomas hoopt dat het online mag blijven, maar is niet zeker: "Ik weet niet of het ze gaat lukken". Hij ontkent op zijn beurt namelijk dat het nummer 'Ladders Zat' over alcohol gaat. "Het gaat over een meneer die in een bouwmarkt op zoek is naar een ladder en van de verkoper te horen krijgt dat hij ladders zat heeft."

Het maken van een parodie op een bestaand nummer is geheel legaal in Nederland. Echter moet het originele lied wel de credits krijgen en daarmee ook alle winst. Dat gebeurt ook volgens de Tilburger: "Wij doen het ook niet voor het geld. We hebben gewoon echt een passie voor carnaval."

In totaal staat de Lanterfantje-dj vijftien keer op het podium tijdens carnaval, zo vertelt hij tegen Omroep Brabant. "We gaan ervoor zorgen dat 'Ladders Zat' overal te horen is." Het platenlabel gaat dat niet controleren: "Als ze het tijdens carnaval live gaan spelen, gaan we daar niet moeilijk over doen".

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.