Terug

Volg Vandaag Inside

Cantona blikt terug op beruchte karatetrap: ‘Ik heb maar van één ding spijt’

Cantona blikt terug op beruchte karatetrap: ‘Ik heb maar van één ding spijt’

29 apr 2021, 09:07

Meer dan 25 jaar nadat hij als speler van Manchester United een supporter van Crystal Palace aanviel, blikt Eric Cantona terug op het beruchte moment.

Cantona speelde tussen 1992 en 1997 voor de 'Mancunians’, en werd in 1995 voor acht maanden geschorst, nadat hij een karatetrap had uitgedeeld aan een supporter van Crystal Palace, die hem al de hele wedstrijd uitschold. ‘Ik ben duizenden keren beledigd en heb nooit gereageerd, maar soms ben je kwetsbaar’, vertelt de inmiddels 54-jarige Cantona. 

'King Eric’ heeft nog altijd geen spijt van zijn actie, en kan zich nog altijd storen aan de straf die hem toentertijd werd opgelegd. ‘Ze wilden een voorbeeld stellen. Ik heb maar van één ding spijt. Ik had hem nog harder moeten trappen’, aldus Cantona in The United Way, een film die volgende maand uitkomt. 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.