Terug

Volg Vandaag Inside

Campagne met apen tegen racisme in Italiaans voetbal

Campagne met apen tegen racisme in Italiaans voetbal

16 dec 2019, 21:46

De hoogste Italiaanse voetbalcompetitie Serie A heeft maandag een nieuwe antiracismecampagne gelanceerd met drie schilderijen naast elkaar van apen. De beeltenissen zullen worden opgehangen bij de ingang van de stadions.

De schilderijen zijn gemaakt door de Italiaanse kunstenaar Simone Fugazzotto. Bijna al zijn werk omvat tekeningen van chimpansees. Hij zei dat hij het idee voor de schilderijen kreeg nadat de Senegalese verdediger Kalidou Koulibaly vorig seizoen doelwit was van racisme tijdens het duel met Internazionale.

"Waarom niet stoppen met het censureren van het woord aap in het voetbal, maar het concept omdraaien en in plaats daarvan zeggen dat we uiteindelijk allemaal apen zijn? Het belangrijkste is om een ​​concept van gelijkheid en broederschap te krijgen", aldus de kunstenaar.

Het Italiaanse voetbal heeft al lange tijd te maken met racisme.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.