Terug

Volg Vandaag Inside

Cambuur-supporters zondag niet welkom bij duel tegen PSV in Eindhoven

Cambuur-supporters zondag niet welkom bij duel tegen PSV in Eindhoven

8 mrt 2023, 00:00

Supporters van SC Cambuur mogen komende zondag niet aanwezig zijn bij de wedstrijd PSV - SC Cambuur in Eindhoven. Dat maakte burgemeester Jeroen Dijsselbloem van Eindhoven woensdag bekend. De burgemeester volgt daarmee een advies van de politie op.

Eerder besloot de politie in Noord-Nederland al om supporters van FC Groningen en SC Cambuur niet meer te begeleiden naar uitwedstrijden. Volgens de politie bedreigen en intimideren hooligans van beide clubs agenten uit hun regio en dat al sinds enige tijd. Zelfs in hun vrije tijd moeten agenten het nog ontgelden.

Om die reden besloot ook Dijsselbloem supporters van beide clubs niet meer toe te laten bij uitwedstrijden. "Ik wil in Eindhoven geen supporters ontvangen die zich zó misdragen dat politieagenten hun werk niet meer kunnen doen", aldus Dijsselbloem. "Zolang deze situatie in Noord-Nederland niet is opgelost, ontvangen wij in onze stad geen supporters van deze clubs."

Eerder sprak Dijsselbloem al het voornemen uit om minder politie in te zetten bij voetbalwedstrijden. Het besluit de supporters van de club uit Leeuwarden de toegang te ontzeggen, past in dit voornemen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.