Terug

Volg Vandaag Inside

Cambuur-FC Utrecht twee keer stilgelegd vanwege vuurwerk en fans in het stadion

Cambuur-FC Utrecht twee keer stilgelegd vanwege vuurwerk en fans in het stadion

21 nov 2021, 20:07

Het Eredivisieduel tussen SC Cambuur en FC Utrecht is kort na de aftrap door scheidsrechter Dennis Higler twee keer even stilgelegd. Eerst werd er vanuit een hoek van het stadion in Leeuwarden vuurwerk richting het veld gegooid. Beide teams bleven op het veld en na een kort oponthoud kon Higler het duel hervatten.

Amper 5 minuten later moest de arbitrage de wedstrijd opnieuw onderbreken vanwege vuurwerk. Deze keer kwamen er ook mensen het stadion in. Mede door ingrijpen van stewards verlieten de indringers snel weer het complex. Ook trainer Henk de Jong (SC Cambuur) trad op tegen de ongenode bezoekers.

Eerder dit weekeinde moest de arbitrage ook de duels AZ - NEC en Heracles Almelo - Fortuna Sittard voor enige tijd onderbreken. Bij die wedstrijden werd eveneens met vuurwerk naar het veld gegooid. Ook wisten verscheidene aanhangers beide stadions binnen te dringen. De twee duels konden na een pauze worden hervat en uitgespeeld.

Vanwege de laatste coronamaatregelen zijn fans voorlopig niet welkom in de stadions. Met vuurwerk buiten het stadions wilde de aanhang van meerdere Eredivisieclubs zich dit weekeinde toch laten zien en horen. Ook bij het duel zaterdagavond tussen Sparta Rotterdam en FC Twente (0-1) werd kort na de aftrap flink wat vuurwerk afgestoken in de buurt van het stadion. Die wedstrijd kon echter gewoon doorgaan.

Tijdens de rust van de wedstrijd Feyenoord - PEC Zwolle werden zondag zeventien supporters bij De Kuip aangehouden. De aanhoudingen volgden nadat een groep van zo'n zestig tot zeventig fans zich buiten het stadion tegen de mobiele eenheid van de politie had gekeerd en agenten bekogelde met vuurwerk, blikjes en een dranghek. De onrust duurde enkele minuten. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. De tweede helft van de voetbalwedstrijd kon zonder problemen of vertraging worden afgewerkt.

Demissionair minister Ferd Grapperhaus maakte vrijdag, na overleg met onder meer de KNVB, bekend dat mensen die zich misdragen rond voetbalwedstrijden voortaan harder worden aangepakt. Een van de gemaakte afspraken is dat supporters die zich schuldig maken aan de zwaarste categorie in het voetbalgeweld voortaan via het strafrecht worden aangepakt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.