Terug

Volg Vandaag Inside

CAF neemt Kameroen organisatie Afrika Cup af

CAF neemt Kameroen organisatie Afrika Cup af

30 nov 2018, 20:48

ACCRA (ANP/DPA) - De Afrikaanse voetbalbond CAF heeft Kameroen de organisatie van de Afrika Cup van volgend jaar afgenomen. De bond besloot na een bestuursvergadering dat het toernooi niet in juni plaatsvindt in het land van de winnaar van de laatste Afrika Cup.

De CAF was al langer ontevreden over de staat van de stadions en de infrastructuur in het land. Kameroen was in grotere problemen gekomen bij de organisatie omdat de eindronde werd uitgebreid van 16 naar 24 landen. Daarnaast waren er in drie van de vijf speelsteden de accommodaties niet in orde. De bond maakt zich bovendien zorgen over de veiligheid in het land.

Wat de gevolgen zijn voor de nationale ploeg van Kameroen is nog niet duidelijk. Als organiserend land was het team automatisch geplaatst. De ploeg van bondscoach Clarence Seedorf en assistent Patrick Kluivert speelt wel kwalificatiewedstrijden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.