Terug

Volg Vandaag Inside

Cádiz 38e club in La Liga tegen wie Messi scoort

Cádiz 38e club in La Liga tegen wie Messi scoort

21 feb 2021, 20:42

Zijn doelpunt leverde FC Barcelona uiteindelijk niet meer dan een punt op tegen Cádiz. Maar de treffer van Lionel Messi was wel weer een mijlpaal. Het was zijn eerste ooit tegen Cádiz en daarmee heeft de Argentijn nu tegen 38 verschillende clubs gescoord op het hoogste niveau in Spanje. Geen enkele andere voetballer in La Liga kan een dergelijk cijfer overleggen.

Messi scoorde in zijn 506e duel voor FC Barcelona waarmee hij nu de meeste competitieduels achter zijn naam heeft. Hij passeerde Xavi, de middenvelder die tot 505 optredens kwam.

Het was pas de derde keer dat Messi tegen Cádiz speelde. In het seizoen 2005-2006 was hij erbij toen Barcelona in Cádiz met 3-1 won door doelpunten van Samuel Eto'o (2) en Ludovic Giuly. Eerder dit seizoen verloor Barcelona bij Cádiz met 2-1 en scoorde Messi ook toen niet.

Voormalig Real Madrid-spits Raúl en Artiz Aduriz, die het grootste deel van zijn loopbaan voor Athletic speelde, scoorden tegen 35 verschillende clubs in La Liga. Karim Benzema, nog actief voor Real, staat op 34.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.