BVV Barendrecht houdt schade beperkt tegen pover Ajax

15 dec 2021, 22:50

Ajax heeft het in de tweede ronde van de KNVB-beker rustig aan gedaan tegen de amateurs van Barendrecht. In de Johan Cruijff ArenA werd het 'slechts' 4-0 tegen de nummer 13 van de derde divisie.

Na 12 minuten leidde Ajax al met 2-0, maar een heel grote uitslag bleef uit. Kenneth Taylor schoot Ajax na 10 minuten op voorsprong en niet veel later maakte Danilo er uit een penalty 2-0 van. Kort na rust was Danilo nog een keer trefzeker, waarna de IJslandse debutant Kristian Hlynsson in de laatste minuut uit een strafschop de eindstand bepaalde.

Ajax trad aan met een elftal dat bijna volledig bestond uit spelers die normaal gesproken niet kunnen rekenen op een basisplaats. Keeper André Onana deed mee en op het middenveld kregen Taylor en de Deen Victor Jensen een plekje. Danilo stond in de spits en de Braziliaan vormde de voorhoede met David Neres en Mohamed Daramy. Dusan Tadic en Sébastien Haller kwamen niet in actie.

Bij Ajax maakten behalve Hlynsson ook Youri Regeer en Amourricho van Axel Dongen hun debuut. Naci Ünüvar, die al zijn debuut had gemaakt in het eerste elftal, mocht ook invallen.

Vorig seizoen won Ajax de beker door in de finale Vitesse met 2-1 te verslaan.