Terug

Volg Vandaag Inside

Bus stopt niet meer bij azc Budel: 'Chauffeur bedreigd en bespuugd'

Bus stopt niet meer bij azc Budel: 'Chauffeur bedreigd en bespuugd'

15 feb 2023, 14:20

Er stoppen voorlopig geen bussen meer bij het azc in Budel vanwege overlast van asielzoekers. Busvervoerder Hermes heeft de haltes vlakbij het asielzoekerscentrum tijdelijk geschrapt, meldt Omroep Brabant.

"We hebben vanwege de veiligheid van onze chauffeurs en passagiers dit besluit genomen", vertelt woordvoerder Fred Tilburgs. De zware maatregel geldt sinds eind vorige week. Volgens Hermes zijn er dagelijks incidenten met bewoners van het azc. Hoeveel incidenten er precies zijn geweest, wil de woordvoerder niet zeggen.

"Het gaat met name om het niet willen betalen voor een kaartje. Als de buschauffeur daar dan iets van zegt, escaleert de boel al snel. Soms met als resultaat dat de buschauffeur zelfs bedreigd of bespuugd wordt."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.