Terug

Volg Vandaag Inside

Burgemeesters: tot 1 september geen betaald voetbal en andere evenementen

Burgemeesters: tot 1 september geen betaald voetbal en andere evenementen

17 apr 2020, 17:43

Evenementen zoals festivals en voetbalwedstrijden zouden vanwege de coronacrisis tot ten minste 1 september verboden moeten worden. Dat is de oproep van een aantal burgemeesters aan het kabinet.

Minister Ferd Grapperhaus (Justitie) bevestigde de oproep vrijdag na de ministerraad, maar benadrukte dat een eventuele beslissing over het huidige verbod volgende week wordt genomen. Voor zogenoemde vergunningsplichtige evenementen geldt momenteel een verbod tot 1 juni.

Premier Mark Rutte zei een dag eerder in het debat over de coronacrisis ook dat er volgende week op zijn vroegst wordt besloten over het al dan niet verlengen van het verbod. 'We kijken of we daar volgende week al iets over kunnen zeggen.'

De burgemeesters vinden dat het kabinet een verbod zou moeten instellen tot 1 september of 1 oktober. Voor het voetbal zou dat betekenen dat het seizoen niet meer afgemaakt kan worden. De KNVB zou zich in dat geval kunnen richten op het nieuwe seizoen, bijvoorbeeld met minder publiek in de stadions. Alles moet gericht zijn op 'coronaproof' voetbal, klinkt het.

'Als de regering deze oproep overneemt en dat dinsdag bij het kabinetsbesluit bekendmaakt, schept dat duidelijkheid. Dan kunnen wij als KNVB verder aan de slag. Wij kunnen er nog niet op vooruitlopen', reageert een woordvoerder van de KNVB.

Eerder werd tijdens Veronica Inside met sportmarketeer Chris Woerts al besproken hoe de Eredivisie nu verder moet:

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.