Terug

Volg Vandaag Inside

Burgemeesters klaar met Peter Gillis; campingmiljonair dreigt vergunningen te verliezen

Burgemeesters klaar met Peter Gillis; campingmiljonair dreigt vergunningen te verliezen

10 juni 2022, 20:24

De gemeenten Asten, Cranendonck, Loon op Zand, Terneuzen en Valkenswaard gaan onderzoek doen naar de misstanden op de vakantieparken van Peter Gillis, zo meldt het Algemeen Dagblad. De Brabantse miljonair dreigt zijn vergunningen kwijt te raken.

Volgens de bovengenoemde gemeenten overtreedt Gillis stelselmatig de regels en daar zijn ze nu klaar mee. Het bedrijf van de 60-jarige ondernemer, de Oostappen Groep, is al vier jaar het onderwerp van een ondermijningsonderzoek waarin de vijf gemeenten samenwerken met politie, Openbaar Ministerie, FIOD, Belastingdienst en Nederlandse Arbeidsinspectie. 

De eerste tik aan het imperium van Gillis werd vorige week al uitgedeeld. Zo krijgt zijn park in Soerendonk geen horeca-vergunning van burgemeester Roland van Kessel. De burgemeester volgt daarmee het advies van het Landelijk Bureau Bibob op. Bibob kijkt bij vergunningaanvragen of de ondernemer wel integer is. Het bureau heeft het verzoek van Gillis een negatief advies gegeven omdat er een 'ernstig gevaar' is dat Gillis de vergunning misbruikt voor criminele doeleinden. De argumentatie daarvoor is geheim.

Oostappen Groep laat in een reactie weten geschokt te zijn door de beschuldigingen. 'Peter Gillis herkent zich niet in de verwijten die hem worden gemaakt. Er is altijd structureel en in goed overleg samengewerkt met de gemeenten, ook op het gebied van de opvang van arbeidsmigranten. Oostappen Groep wil ook in de toekomst op deze manier blijven samenwerken,' luidt het statement.

Johan liet zich woensdagavond nog kritisch uit over Massa is Kassa-ster Peter Gillis. Bekijk het fragment hieronder.

Johan geen fan van Peter Gillis: 'Ik vind hem een ordinaire patjepeeër'
2:08
Johan geen fan van Peter Gillis: 'Ik vind hem een ordinaire patjepeeër'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.