Terug

Volg Vandaag Inside

Burgemeester van Salah's geboortedorp verdedigt bruiloft na ophef

Burgemeester van Salah's geboortedorp verdedigt bruiloft na ophef

14 nov 2020, 17:30

De burgemeester van het geboortedorp van Mohamed Salah in Egypte heeft de ontstane ophef over de bruiloft van Salah's broer tegengesproken. De spits van Liverpool bezocht de afgelopen week het huwelijk van zijn broer Nasr Salah in het plaatsje Nagrig en testte vrijdag positief op het coronavirus. Beelden die op internet zijn verspreid van de bruiloft toonden dansende aanwezigen op zeer korte afstand van elkaar. Bovendien droeg niet iedereen een mondkapje.

Burgemeester Maher Shtiyah heeft in een reactie aan Egyptische media gezegd dat er wel degelijk onderlinge afstand werd gehouden. Volgens hem bleef het aantal gasten op de ceremonie ook beperkt tot 60 à 70 personen en waren alleen familieleden aanwezig. "Salah verwijderde zijn mondkapje alleen tijdens het nemen van foto's", aldus Shtiyah. "Zelfs toen we hem omhelsden, kusten we hem op zijn schouder, niet op zijn gezicht."

De tweevoudig Afrikaanse voetballer van het jaar is in Egypte voor de nationale voetbalploeg en mist de thuiswedstrijd tegen Togo van zaterdag in het kwalificatietoernooi voor de Afrika Cup. De Egyptische voetbalbond EFA meldde later dat er in totaal drie spelers positief getest zijn. Ze zijn inmiddels opnieuw getest en verblijven in afwachting van die uitslagen in quarantaine.

Salah had afgelopen week ook een ceremonie bijgewoond van de Egyptische voetbalbond EFA in Caïro om te vieren dat hij de eerste Egyptenaar was die de Premier League en de Champions League heeft gewonnen. Volgens Amr El-Ganainy zijn de gezondheidsregels tijdens die ceremonie opgevolgd. "Hij verscheen voor niet meer dan vijf minuten, ging alleen een gang binnen, respecteerde de onderlinge afstand en droeg een mondkapje. Hij ontving de prijs zelf, volgens de veiligheidseisen van Liverpool."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.