Terug

Volg Vandaag Inside

Burgemeester van Liverpool wil PL-seizoen niet afmaken

Burgemeester van Liverpool wil PL-seizoen niet afmaken

30 apr 2020, 17:30

De burgemeester van Liverpool wil dat het Premier League-seizoen niet afgemaakt wordt. Joe Anderson vreest namelijk een chaos, mocht de herstart er alsnog komen. De eventuele titel voor Liverpool zou veelste veel mensen bij elkaar brengen.

'Zelfs als het achter gesloten deuren zou zijn, zouden er vele duizenden mensen buiten Anfield opduiken. Er zullen niet veel mensen zijn die onze uitspraken zullen respecteren. Ze zullen het eventuele kampioenschap willen vieren. Hierdoor denk ik dat het herstarten van de Premier League echt niet handig is,' vertelt de burgemeester aan de BBC.

Ondanks dat Anderson tegen een herstart van de Premier League is, is er wel maar één logische kampioen in zijn ogen: 'Het gaat niet alleen om Liverpool. Zij waren duidelijk de beste en moeten de competitie winnen. Ze verdienen het ook om tot kampioen gekroond te worden. Het komt er echter op neer dat het gaat om gezondheid en veiligheid en het leven van mensen en ik denk dat voetbal op de tweede plaats moet komen om hier een keuze te kunnen maken.'

De FA heeft plannen om de Premier League weer op 8 juni te herstarten. De wedstrijden zullen naar verluidt op goedgekeurde locaties gespeeld worden. De kans dat er op neutrale locaties wordt gespeeld is daardoor ook erg groot. Liverpool kan voor het eerst in 30 jaar kampioen worden. The Reds staan 25 punten voor op nummer twee Manchester City. Er zijn nog negen duels te spelen in Engeland.

Ondanks de geweldige prestaties in de Premier League, is Liverpool wel al uitgeschakeld in de Champions League. Het Atlético Madrid van Diego Simeone schakelde The Reds uit in een knotsgek duel op Anfield. Bekijk de samenvatting hieronder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.