Terug

Volg Vandaag Inside

Burgemeester Jorritsma fileert KNVB opnieuw: 'Ze moeten hun mond houden'

Burgemeester Jorritsma fileert KNVB opnieuw: 'Ze moeten hun mond houden'

10 apr 2020, 10:14

Eerder deze week liet burgemeester John Jorritsma van Eindhoven al weten niet blij te zijn met het plan van de KNVB, om de competitie toch af te maken. Vandaag haalt hij in het AD opnieuw uit naar de bond.

Als hij gevraagd wordt om zijn uitspraken van de afgelopen week toe te lichten, steekt hij duidelijk van wal. 'Ik ben boos. Rabiaat zelfs. Ik zit hier niet om het voetbal te bashen en ben zelf een enorme liefhebber, maar we gaan voor het voetbal geen status apart creëren.'

Jorritsma is niet alleen een prominente tegenstander van het plan, maar lijkt vooralsnog ook de enige burgemeester die zich direct uitspreekt tegen de KNVB. Hij ergert zich vooral aan het feit dat de KNVB dit plan al met de buitenwereld heeft gedeeld.

'Ze moeten hun mond houden, omdat ze nu een maatschappelijke beweging op gang brengen. Dat is ongepast, terwijl we hier in Brabant ook elders keihard bezig zijn om de samenleving overeind te houden. Er zijn enorme zorgen in de medische wereld, in de thuiszorg en de verpleeghuizen en nog veel meer. Als je dan een bericht van de KNVB leest, lijkt het net of er niks aan de hand is', gaat Jorritsma verder.

'De KNVB mag zich realiseren dat er op dit moment elke dag meer dan honderd mensen aan het virus overlijden en dat de IC's vol liggen met mensen. Wat is voetbal dan nog?'

VIDEO - Afgelopen maandag bespraken de mannen een eventueel vervolg van de competitie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.