Terug

Volg Vandaag Inside

Burgemeester Halsema doet aangifte van doodsbedreigingen door Ajacieden

Burgemeester Halsema doet aangifte van doodsbedreigingen door Ajacieden

20 mei 2022, 18:45

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam heeft aangifte gedaan van een groot aantal online-bedreigingen die ze vorige week kreeg over de huldiging van Ajax. Het ging daarbij ook om doodsbedreigingen.

De gemeente maakte vorige week - daags voordat Ajax landskampioen werd - bekend dat een huldiging in de openbare ruimte, zoals het Museumplein, niet mogelijk was. De reden was een groot landelijk tekort aan beveiligers, waardoor de veiligheid niet kon worden gegarandeerd. Daarom werd de Amsterdamse club direct na de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen gehuldigd in de Johan Cruijff ArenA.

Na het bekendmaken van dit bericht werd Halsema naar eigen zeggen bedolven onder dreigementen en gescheld. Via Instagram deed ze een dringende oproep aan iedereen zich in te houden.

Om hoeveel bedreigingen het precies gaat, is niet bekendgemaakt. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.