Terug

Volg Vandaag Inside

Burgemeester Eindhoven geeft duidelijk signaal: 'Geen voetbal in juni'

Burgemeester Eindhoven geeft duidelijk signaal: 'Geen voetbal in juni'

8 apr 2020, 00:05

Burgemeester van Eindhoven John Jorritsma is niet van plan om mee te werken met de plannen van de KNVB. Jorritsma wil niet dat er al in juni gevoetbald wordt in Eindhoven. De KNVB is wel van plan om rond die tijd de competitie weer te hervatten.

'Supporters mogen dan niet het stadion in. Die gaan samenscholen in de stad en dan bereik je precies datgene wat je niet wil. Ik denk niet dat ik er alleen in sta, maar dat al mijn collega's van de veiligheidsregio's daar unaniem achter staan', vertelt Jorritsma aan Omroep Brabant.

PSV sprak zelf ook al eerder uit dat ze het seizoen liever per direct willen beëindigen. Maar de KNVB volgt vooralsnog de richtlijnen van de UEFA. Dit houdt in dat het seizoen hoogstwaarschijnlijk wordt afgemaakt.

Jorritsma is niet alleen burgemeester, ook is hij voorzitter van de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost. De wedstrijden gaan, als het aan hem ligt, sowieso niet door: 'Als het vergund is om een wedstrijd te spelen zonder publiek, dan levert dat enorme problemen voor de openbare orde op. Dat geldt niet alleen voor mijn stad, PSV. Maar ook bij Ajax en bij Feyenoord.'

VIDEO - 'Wat Ajax voorstelt is lachwekkend

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.