Terug

Volg Vandaag Inside

Burgemeester Boedapest vreest fans bij Super Cup

Burgemeester Boedapest vreest fans bij Super Cup

23 sep 2020, 14:01

Burgemeester Gergely Karacsony van Boedapest had bij nader inzien toch liever gehad dat de wedstrijd op donderdag in zijn stad tussen Bayern München en Sevilla om de Super Cup achter gesloten deuren wordt gehouden. 'Als ik de middelen zou hebben de aanwezigheid van toeschouwers alsnog te verbieden dan zou ik het doen', zo liet hij door plaatselijke media optekenen.

Eerder besloot de UEFA in samenspraak met de Hongaarse autoriteiten onder meer dat beide clubs 3000 fans mogen meenemen. 'De verantwoordelijkheid ligt bij de mensen die hiermee akkoord zijn gegaan', zo verwees Karacsony naar de landelijke overheid. Ook in Hongarije neemt het aantal besmettingen met het coronavirus de laatste weken weer toe.

Het Puskasstadion, dat plaats biedt aan ruim 60.000 bezoekers, mag voor ongeveer een derde gevuld worden. Of dat lukt is maar de vraag. Sevilla heeft inmiddels 2500 van de 3000 voor Spanjaarden beschikbare kaarten teruggestuurd. In Beieren kochten 2100 fans een kaartje, maar de verwachting is dat een groot deel daarvan toch thuisblijft na oproepen van lokale politici om niet te gaan. Of de plaatselijke bevolking in Boedapest interesse heeft, is nog onduidelijk.

De wedstrijd tussen de winnaar van de Champions League (Bayern München) en de Europa League geldt als officiële opening van het internationale voetbalseizoen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.