Terug

Volg Vandaag Inside

Bundesliga stopt met voetballen op maandag

Bundesliga stopt met voetballen op maandag

21 nov 2018, 13:35

FRANKFURT/MAIN (ANP/DPA) - Vanaf het seizoen 2021/2022 wordt in de hoogste Duitse voetbalklasse niet meer op maandag gespeeld. Dat zijn de clubs uit de Bundesliga met elkaar overeengekomen. De maatregel kan niet eerder worden ingevoerd, omdat het huidige televisiecontract na dit seizoen nog twee seizoenen doorloopt. In dat contract is opgenomen dat minimaal vijf maandagen een duel op het programma staat.

Fans van de clubs protesteren al langer tegen voetbal op maandag. Ze willen de dertiende speelronde in de Bundesliga, van 30 november tot en met 3 december, acties houden. Maandag 3 december is namelijk voor het eerst dit seizoen een wedstrijd op maandag: 1. FC Nürnberg tegen Bayer Leverkusen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.