Terug

Volg Vandaag Inside

Bundesliga: geen plan voor hervatting in mei

Bundesliga: geen plan voor hervatting in mei

5 apr 2020, 10:40

De DFL, de organisatie van de twee hoogste voetbaldivisies in Duitsland, ontkent dat er een plan ligt om de Bundesliga in het eerste of tweede weekeinde van mei te hervatten. Het voetbalblad Kicker meldde zaterdag dat de 36 clubs uit de twee hoogste afdelingen hebben afgesproken in mei achter gesloten deuren weer te gaan voetballen. Ze zouden dan voor 30 juni de competitie willen afmaken met zo min mogelijk doordeweekse speelronden.

Volgens de DFL gaat het echter om een "misleidend" bericht. Er zou helemaal geen duidelijk plan op tafel liggen voor het restant van het seizoen. De DFL besloot dinsdag dat er in ieder geval tot eind april niet wordt gevoetbald.

"Er zijn toen twee scenario's besproken, maar daar zitten heel wat onzekerheden aan vast", meldde de liga in een reactie op het bericht van Kicker. "De DFL claimt geen uitzonderingspositie voor de Bundesliga en de tweede Bundesliga nu onze hoogste prioriteit is om het virus in te dammen."

In de Bundesliga staan nog negen speelrondes op het programma. Bayern München heeft aan kop van de ranglijst vier punten voorsprong op Borussia Dortmund. Het Duitse bekertoernooi was aanbeland bij de halve finales.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.