Terug

Volg Vandaag Inside

Bulgarije gestraft voor racistische fans

Bulgarije gestraft voor racistische fans

29 okt 2019, 17:12

De Europese voetbalbond UEFA heeft Bulgarije zwaar bestraft voor racistische supporters tijdens het verloren thuisduel met Engeland (0-6) in de EK-kwalificatie. De nationale voetbalploeg moet een thuiswedstrijd zonder publiek afwerken. Als Bulgaarse fans de komende twee jaar nog een keer in de fout gaan, dan volgt automatische een straf van nog een thuisduel zonder publiek.

Bulgarije speelt het komende kwalificatieduel met Tsjechië op 17 november achter gesloten deuren. De voetbalbond van Bulgarije kreeg ook een boete van 75.000 euro opgelegd.

Bulgaarse voetbalfans maakten oerwoudgeluiden als donkere spelers van Engeland aan de bal kwam. en. Ze brachten ook herhaaldelijk een Hitlergroet. De scheidsrechter legde het spel tweemaal stil maar liet de wedstrijd toch uitspelen. De Bulgaarse politie arresteerde de week na het kwalificatieduel twaalf verdachten. Bondscoach Krasimir Balakov en voorzitter van de Bulgaarse voetbalbond Borislav Michailov besloten af te treden.

Bulgarije kreeg ook nog een boete van 10.000 euro opgelegd omdat het Engelse volkslied met spreekkoren werd verstoord. De voetballers van Bulgarije moeten vlak voor de komende twee duels achter een spandoek gaan staan met daarop de tekst: no to racism.

__VIDEO - Johan walgt van racistische bejegeningen __

Johan walgt van racistische bejegeningen: 'Dat vind ik echt erg'
0:45
Johan walgt van racistische bejegeningen: 'Dat vind ik echt erg'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.