Terug

Volg Vandaag Inside

Buitenlandse media vol lof over Verstappen: 'Hij is een klasse apart'

Buitenlandse media vol lof over Verstappen: 'Hij is een klasse apart'

9 okt 2022, 14:12

Na de zenuwslopende ontknoping in de slotrace van vorig seizoen is het dit jaar heel duidelijk in de Formule 1: Max Verstappen is de verdiende wereldkampioen en hij zal ook in de toekomst moeilijk te verslaan zijn, oordeelt de Sportschau van de Duitse publieke zender ARD. "Dit seizoen was een Verstappen-show."

Dat de kampioen al vier races voor het einde vaststaat, doet denken aan de jaren van de heerschappij van Lewis Hamilton, aldus de Sportschau. Maar de zender wijst ook op de problemen bij de rivalen: het verzwakte Mercedes en de fouten bij Ferrari. Maar de "oude en nieuwe wereldkampioen is momenteel simpelweg superieur aan de concurrentie".

De Britse omroep BBC stelt dat Verstappen onder "buitengewone omstandigheden" zijn tweede titel heeft behaald en dat er geen twijfels bestaan over de geldigheid van zijn kampioenschap. "Hij behaalde zijn twaalfde overwinning van het seizoen op dezelfde manier als hij de controle over het kampioenschap heeft overgenomen: door in zijn Red Bull-auto een klasse apart te zijn." Er was geen twijfel dat de coureur dit jaar op een gegeven moment het kampioenschap zou winnen, aldus een van de BBC-commentatoren.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.