Terug

Volg Vandaag Inside

 Buffon beboet voor godslastering

Buffon beboet voor godslastering

18 feb 2021, 19:34

Gianluigi Buffon moet voor straf 5000 euro betalen omdat hij zich schuldig geeft gemaakt aan godslastering tijdens de wedstrijd in de Serie A tegen Parma vorig jaar december. De Italiaanse bond legde hem de boete op na onderzoek van een audiofragment.

De 43-jarige Buffon, recordhouder met 653 gespeelde wedstrijden in de hoogste Italiaanse voetbalcompetitie, zou in het duel hartgrondig hebben gevloekt op zijn teamgenoot Manolo Portanova.

Godslastering is volgens de Italiaanse sportwetgeving een ernstige overtreding en sinds 2010 al strafbaar. Dit seizoen vallen meer dan ooit straffen wegens blasfemie, omdat de microfoons in de lege stadions veel beter de scheldkanonnades van spelers en coaches opvangen.

Een wedstrijd schorsing behoort zelfs tot de mogelijkheden. Dat overkwam eerder deze week Bryan Cristante van AS Roma en Manuel Lazzari van Lazio. Zij werden wegens godslastering voor één duel uitgesloten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.