Terug

Volg Vandaag Inside

Bruma op huurbasis naar Schalke 04

Bruma op huurbasis naar Schalke 04

31 jan 2019, 15:48

GELSENKIRCHEN (ANP) - Verdediger Jeffrey Bruma krijgt bij Schalke 04 de kans zijn carrière weer op te pakken. De 27-jarige Rotterdammer maakt het seizoen op huurbasis af in Gelsenkirchen. Bruma was bij VfL Wolfsburg op een zijspoor beland.

De Duitse club betaalde in 2016 zo'n 12 miljoen euro om Bruma over te nemen van PSV, waarmee hij twee keer op rij kampioen was geworden. De verdediger was aanvankelijk een vaste waarde bij Wolfsburg, tot hij in 2017 te maken kreeg met een zware knieblessure. De 25-voudig international van Oranje moest tot twee keer toe worden geopereerd.

Bruma is inmiddels weer topfit, maar krijgt geen kans van trainer Bruno Labbadia. Hij kiest daarom voor een verhuurperiode bij Schalke, dat in de Bundesliga weliswaar tegenvallend presteert, maar in de Champions League wel de achtste finales heeft gehaald. De Duitse club neemt het daarin op tegen Manchester City. ,,Ik wil Schalke in de tweede seizoenshelft helpen waar ik kan'', zegt Bruma, die zaterdag tegen Borussia Mönchengladbach al kan debuteren.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.