Terug

Volg Vandaag Inside

Brood pakt met ADO tegen Heerenveen eerste broodnodige punt: 1-1

Brood pakt met ADO tegen Heerenveen eerste broodnodige punt: 1-1

28 nov 2020, 23:36

ADO Den Haag heeft onder de nieuwe trainer Ruud Brood het eerste punt gepakt. Een week na het pak slaag bij Sparta in Rotterdam (6-0) eindigde het thuisduel met sc Heerenveen in 1-1. Vorig seizoen hielden beide clubs elkaar in de Eredivisie ook al twee keer in evenwicht.

ADO opende sterk en kwam in de 13e minuut op voorsprong dankzij David Philipp, die goed door Pascu in de diepte werd aangespeeld en koelbloedig afrondde (1-0). Een kwartiertje later moest de Duitser geblesseerd naar de kant. Zijn vervanger was Ricardo Kishna, die zijn langverwachte rentree maakte. De oud-Ajacied stond door fysieke en mentale problemen ruim 3 jaar aan de kant.

Kishna, die bij vlagen aardige dingen liet zien en het duel als aanvoerder afsloot, kwam bij een stand van 1-1 het veld in. Joey Veerman strafte in de 16e minuut de zwakke dekking in de Haagse defensie af met een bekeken schot in de verre hoek. ADO-keeper Luuk Koopmans zorgde daarna met rare capriolen voor de nodige onrust, maar Heerenveen verzuimde toe te slaan.

Na de pauze had de Friese ploeg een flink overwicht. De scherpte ontbrak echter om het ploeterende ADO op achterstand te zetten. Rodney Kongolo miste van dichtbij de grootste kans (over). Het eindsignaal kwam voor de Haagse club als een verlossing.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.