Terug

Volg Vandaag Inside

Brood haalt uit: 'NAC-directie volledig ongeschikt'

Brood haalt uit: 'NAC-directie volledig ongeschikt'

4 jan 2020, 15:27

Ruud Brood heeft zaterdag in De Telegraaf opvallend hard uitgehaald naar de directie van NAC Breda, die hem op Oudjaarsdag opzij heeft gezet. De oefenmeester vindt de directie van NAC ongeschikt en daarmee doelt hij op algemeen directeur Luuc Eisenga en technisch directeur Tom van den Abbeele.

Brood neemt na zijn ontslag zijn verantwoordelijkheid voor de dingen die hij fout heeft gedaan, maar wil de fans van NAC laten weten hoe het zit. Volgens Brood kreeg hij het vertrouwen van de grootaandeelhouders, maar waren directeuren Eisenga en Van den Abbeele in de tussentijd op zoek naar andere kandidaten. "Het duurde maar en het duurde maar. Uiteindelijk is het rondgekomen en hebben ze gezegd dat ik altijd eerste keus ben geweest, maar dat ze wilden aftasten…", zegt de 57-jarige trainer.

De trainer heeft naar eigen zeggen te weinig invloed gehad op de samenstelling van de selectie. "Ik zag in die periode wel 25 zaakwaarnemers mijn deur voorbijgaan en bij Van den Abbeele naar binnen lopen. Op één of twee spelers na is het uiteindelijk een niet door mij samengestelde selectie geworden. We hadden nog geen scouting, geen technisch hart, de organisatie stond nog niet. Het was louter het beleid van één man, een onervaren man: Van den Abbeele", haalt Brood hard uit.

Brood noemt de directie als hét grote probleem bij NAC en zegt in die mening gesteund te worden door de grootaandeelhouders. Brood zegt vaak een roepende in de woestijn te zijn geweest. De trainer wilde onder andere Ralf Seuntjens en Alex Schalk naar Breda halen, maar de directie werkten hier niet aan mee.

Brood oppert in zijn betoog zelfs om het ontslag van de directie. "Edelenbos gaf na drie maanden al aan vooral rust binnen de organisatie te willen en geen directeuren te ontslaan die ze zelf had aangesteld. Maar als ik op de stoel van de grootaandeelhouders had gezeten, had ik het in het belang van de club toch gedaan. Desnoods met de trainer erbij."

Seun of God speelt nooit meer voor NAC: ‘kans 0,001 procent’

Seun of God speelt nooit meer voor NAC: ‘kans 0,001 procent’
2:46
Seun of God speelt nooit meer voor NAC: ‘kans 0,001 procent’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.