Terug

Volg Vandaag Inside

Bronzen medaille voor Nederlandse vrouwen op ploegenachtervolging

Bronzen medaille voor Nederlandse vrouwen op ploegenachtervolging

15 feb 2022, 09:27

De schaatssters hebben bij de Olympische Spelen in Beijing brons gewonnen op de ploegachtervolging. In de strijd om de derde plek versloegen Ireen Wüst, Marijke Groenewoud en Irene Schouten de Russinnen met ruim verschil.

Het Nederlands team had eerder de halve finale verloren van Canada dat goed in formatie schaatste. Wüst, Antoinette de Jong en Schouten hadden moeite om dicht achter elkaar te blijven rijden en waren toen bijna een seconde langzamer. Tegen de Russinnen kwamen ze tot 2.56,86 en waren ze bijna twee seconden sneller. Groenewoud verving De Jong in de strijd om het brons.

Nederland wist op het ploegonderdeel dat wordt verreden sinds de Olympische Spelen van Turijn in 2006 slechts één keer goud te halen bij de mannen en vrouwen. Beide teams veroverden de olympische titel bij de Spelen van Sotsji in 2014. Op de Spelen van Pyeongchang vier jaar geleden moesten de schaatssters genoegen nemen met zilver.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.