Terug

Volg Vandaag Inside

Broer Peter R. de Vries kreeg appje over rol in VI Vandaag: 'Pak die snor aan!'

Broer Peter R. de Vries kreeg appje over rol in VI Vandaag: 'Pak die snor aan!'

27 dec 2021, 13:38

Econoom Wouter de Vries, de broer van Peter R. de Vries, is een van de gasten die te zien zal zijn in VI Vandaag, het nieuwe programma van Johan, Wilfred en René. In gesprek met het AD vertelt Wouter hoe hij bij de mannen van VI terechtkwam en wat de kinderen van Peter R. vinden van zijn aanstaande nieuwe rol.

Na de uitvaart van Peter R. de Vries schoof Wouter aan bij Humberto Tan: 'Peter Schouten (een van de advocaten die kroongetuige Nabil B. bijstaat, ook kistdrager) had me om mijn toespraak gevraagd omdat hij daarnaar aan de talkshowtafel wilde verwijzen. Ik zeg: als er over mijn toespraak gesproken wordt, wil ik dat graag zelf doen. Dat vond ik fijn.' Daarna werd Wouter steeds vaker gevraagd. 'Altijd ging het over Peter, maar ik wil niet die zanger zijn die steeds hetzelfde liedje zingt. Over de uitvaart heb ik alles wel verteld. Ik heb me bij Humberto gemeld met de mededeling dat ik, als econoom, weleens wat wil zeggen over de coronacrisis.'

Humberto Tan nodigde hem daarop uit voor de radio, een gesprek dat Johan Derksen hoorde en hem erg beviel: 'De volgende dag hangt Talpa aan de lijn of ik zo nu en dan wil aanschuiven bij de mannen van VI. Zulke dingen overleg ik, dus ik heb gevraagd aan Royce en Kelly (de kinderen van Peter R. de Vries) wat zij ervan zouden vinden. Ik heb bijvoorbeeld ook gezegd dat ik met Het Parool ging praten. Niet om toestemming te vragen of zo, maar als ze er bezwaren tegen hebben, kunnen ze het in elk geval zeggen. Ik ben mijn broer kwijt, maar zij hun vader en dat is toch veel erger. Ze reageerden positief op mijn rol bij VI. ‘Pak die snor aan,’ stuurde Kelly. ‘Peter zou trots op je zijn.''

Lees het hele gesprek met Wouter de Vries hier.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.